Descriptions | Schedule

Descriptions | Schedule

Descriptions | Schedule

Descriptions | Schedule

Descriptions | Schedule

Descriptions | Schedule

Descriptions | Schedule


These are some of the activites we have planned. This page will be updated gradually as the time for the event approaches. Stay tuned for further posts!

General

General Interest Events

Registration Open

Registration open (through the end of dinner).

Start Time: Thu 6:30 PM    Duration: 1 hours    Location: Registration

Staff Meeting

The madness will be starting soon. Please show up so you can be filled in on any last minute details. Staff only, likely meeting in the kitchen. If you are staff, please make an effort to attend.

Start Time: Thu 8:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tabernacle

Reg Open

Registration open (through lunch). Come by and register.

Start Time: Fri 9:00 AM    Duration: 3 hours    Location: Registration

Staff Meeting

Start Time: Fri 12:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tent 1

Geocaching

This will be a quick intro to the Geocaching event that will be running all weekend for the outdoors! Solve clues and hunt down the caches for the contest at the end.

Start Time: Fri 1:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Outdoors

Registration Open

Registration hours for Friday.

Start Time: Fri 1:30 PM    Duration: 1 hours    Location: Registration

Opening Ceremonies

Welcome to Wild Nights! Horse Back Raffle tickets on sale before Opening!

Start Time: Fri 2:30 PM    Duration: 90 minutes    Location: Tabernacle

Registration Open

Start Time: Fri 4:00 PM    Duration: 3 hours    Location: Registration

Talisman Charity Event

This event will be hosted by Wolf 2 Tails

Start Time: Fri 6:00 PM    Duration: 2 hours    Location: Tent 3

Registration Open

Registration will be open from 9:00 AM until just after lunch. After that time, registration will be opened only on an as-needed basis.

Start Time: Sat 9:00 AM    Duration: 3 hours    Location: Registration

Safari's Sanctuary

A guided tour with slideshow by representatives of Safari's Sanctuary. See some of the many animals we are helping!

Start Time: Sat 11:00 AM    Duration: 1 hours    Location: Tabernacle

Staff Meeting

Start Time: Sat 12:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tent 2

Registration Open

Start Time: Sat 1:00 PM    Duration: 5 hours    Location: Registration

Registration

Start Time: Sun 8:00 AM    Duration: 4 hours    Location: Registration

Charity Auction

This year folks the Fursuiter Auction will also be part of the Main Auction.

Start Time: Sun 11:00 AM    Duration: 2 hours    Location: Tabernacle

Closing Ceremonies

The final presentation event of Wild Nights. Awards to be given and thanks, as well as information about the event.

Start Time: Sun 5:00 PM    Duration: 90 minutes    Location: Tabernacle

Feedback Recruitment

Feedback on what worked and what didn't, as well as recruitment for staff and volunteers for next year!

Start Time: Sun 6:30 PM    Duration: 1 hours    Location: Tabernacle

MESA Meeting

By attending Wild Nights, you are a member of MESA, the Missouri Exotic Species Arts Association. Meet up with your ideas at the business meeting and have a say in what goes on going forward!

Start Time: Sun 7:30 PM    Duration: 2 hours    Location: Tent 2

Stories

Hang out and chat, and tell stories with those who remain.

Start Time: Mon 8:00 PM    Duration: 3 hours    Location: Outdoors

Departure

Depart and check out from the campsite.

Start Time: Tue 12:00 PM    Duration: 30 minutes    Location: Outdoors

Performance

Performance Events featuring some of our talented artists, musicians, actors, and fursuiters!

Movie Night: MST3K style

Let's start off the weekend with a classic and some laughter. Our staff has found some 'fried gold' to watch adn commentate on.

Start Time: Thu 9:00 PM    Duration: 2 hours    Location: Tabernacle

Drum Circle

Drumming and dancing by the campfire for those wishing to participate!

Start Time: Thu 10:30 PM    Duration: 90 minutes    Location: Outdoors

Furry Drama Show Casting

If you want to be in the Variety show, you need to make at least it here at some point!

Start Time: Fri 12:00 PM    Duration: 2 hours    Location: Tabernacle

Drama Show Rehearsals

Tryouts for Furry Drama Show acts, and rehearsals.

Start Time: Fri 4:00 PM    Duration: 2 hours    Location: Tent 2

Improv tails

The improv show that always duplicates but never imitates.

Start Time: Fri 5:00 PM    Duration: 90 minutes    Location: Tabernacle

Drunkards and Dragons 2 (18+)

Come join us as we try to finish the DND game that never seems to end with special guest this year Fox and Pepper so come join the fun for charity! MC: Bittergrim and Pan Pan

Start Time: Fri 6:30 PM    Duration: 90 minutes    Location: Tabernacle

Wild Nights Anniversary Ball

Come and dance the night away. Dress up or dress down, but make sure not to miss out on a special dance to celebrate our anniversary. With classic and modern waltzes, various dance music, and lights that can only be created from the talents of our DJ, ewhisk yourself away for a whimsical evening.

Start Time: Fri 8:30 PM    Duration: 2 hours    Location: Tabernacle

Bardic Circle

Join us around the campfire for drumming, strumming, and singing! Anyone's welcome to perform, sing along, or just listen and hang out.

Start Time: Fri 10:00 PM    Duration: 2 hours    Location: Outdoors

Dance

Friday night dance, hosted by our DJ's.

Start Time: Fri 10:30 PM    Duration: 210 minutes    Location: Tabernacle

Drama Show Rehearsal

Rehearsals and tryouts for the Furry Drama Show. You must attend one of these for your act to be included in the Drama Show!

Start Time: Sat 12:00 PM    Duration: 2 hours    Location: Tabernacle

Drag away for charity (18+)

Come join the Staff and others as they put on there best outfits to raise money for Charity!

Start Time: Sat 2:30 PM    Duration: 75 minutes    Location: Tabernacle

A not so radio play (+18)

Be a part of something new and possibly horrible!* Come join in on the fun as an onlooker, or take on a role as Fluff, Staffer, or any of the other many characters in this bizarre series.* This is a strictly 18+ event.

Start Time: Sat 4:30 PM    Duration: 90 minutes    Location: Tabernacle

Pepper &Fox put on a show!

Have a seat and prepare for a fantastic time as Fox Amore and Pepper Coyote but on an unforgetable performance!

Start Time: Sat 8:00 PM    Duration: 90 minutes    Location: Tabernacle

Dance

Saturday Night Fever!

Start Time: Sat 10:00 PM    Duration: 4 hours    Location: Tabernacle

Drum Circle

Drumming and dancing by the campfire for those wishing to participate! May go on through the Midnight Howl as long as there is interest.

Start Time: Sat 11:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Outdoors

The places we go

Come join Fox and pepper as they talk about they places they have been and the crazy moments that have come from them!

Start Time: Sun 1:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tabernacle

Furry Drama Show

Come see our performers, because they like to hear their roar. Come on down, be a part of the audience and if you dare, beg them for more.

Start Time: Sun 3:00 PM    Duration: 90 minutes    Location: Tabernacle

Dance

Start Time: Sun 9:00 PM    Duration: 3 hours    Location: Tabernacle

Meals

Meals

Breakfast

Start Time: Fri 9:00 AM    Duration: 1 hours    Location: Dining Hall

Lunch

Start Time: Fri 1:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Dining Hall

Dinner

Start Time: Fri 7:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Dining Hall

Breakfast

Start Time: Sat 9:00 AM    Duration: 1 hours    Location: Dining Hall

Lunch

Start Time: Sat 1:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Dining Hall

Soup Dinner

Soups will be served outdoors (next to the kitchen).

Start Time: Sat 4:00 PM    Duration: 2 hours    Location: Outdoors

GOH Meal

A special gourmet meal for the Supersponsors, staff, and Guests of Honor, prepared by Jamie Neon. The dining hall will be unavailable to artists for this period.

Start Time: Sat 6:00 PM    Duration: 75 minutes    Location: Dining Hall

Breakfast

Start Time: Sun 10:00 AM    Duration: 1 hours    Location: Dining Hall

Lunch

Start Time: Sun 1:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Dining Hall

Dinner

Start Time: Sun 6:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Dining Hall

Breakfast

Start Time: Mon 9:00 AM    Duration: 1 hours    Location: Dining Hall

Breakfast

Final meal of what's left over for those who're remaining to clean up!

Start Time: Tue 9:00 AM    Duration: 1 hours    Location: Dining Hall

Outdoor

Outdoor Activities

Arrival Unpack Truck

Do not arrive before 3:00 PM! You will not have access to the group camp!**All hands on deck to begin unloading the truck and begin setup of tents.

Start Time: Thu 3:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Outdoors

Campfire Lighting

The campfire will be started at this time, and go the whole weekend. Those willing to help gather and cut firewood, please come help!

Start Time: Thu 7:00 PM    Duration: 30 minutes    Location: Outdoors

Midnight Howl

Midnight Howl near the campfire!

Start Time: Fri 12:00 AM    Duration: 30 minutes    Location: Outdoors

Werewolf

Cam you survive the night? Join Ilari and try to survive the night while finding the werewolves that are attacking the town!

Start Time: Fri 10:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tent 1

Midnight Howl

Midnight Howl by the Campfire!

Start Time: Sat 12:00 AM    Duration: 30 minutes    Location: Outdoors

horse back ride

Current plan is to be out at the stables by about 9:30 Saturday morning, we will meet at the Mess Hall at 9:00 A.M. and depart at 9:15 A.M. The total cost of the ride will be $47.70. I will still be raffling tickets for a free ride, tickets will still cost $2.00 each, and will be available at the time of online registration. The drawing will be held Friday evening, just before the main event for that evening in the Tabernacle.

Start Time: Sat 9:00 AM    Duration: 1 hours    Location: Dining Hall

Predator and Prey

The most insane game of Furry Tag ever! Loads of fun!

Start Time: Sat 2:00 PM    Duration: 2 hours    Location: Outdoors

Midnight Howl

Midnight howl near the campfire!

Start Time: Sun 12:00 AM    Duration: 30 minutes    Location: Outdoors

Robber Cave Memorial Hike

Fun filled hike into the mountains of Robbers Cave and spend a relaxing time to remember. meet in front of the Mess hall. we will head out at 9:10am

Start Time: Sun 9:00 AM    Duration: 2 hours    Location: Outdoors

Boffer Weapons Tourney

Fight in the boffer weapon tournament!

Start Time: Sun 4:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Outdoors

Midnight Howl

Midnight Howl by the campfire. Come release your inner animal!

Start Time: Mon 12:00 AM    Duration: 30 minutes    Location: Outdoors

Cave Hike

Another trip up to the cave for those who missed it.

Start Time: Mon 3:00 PM    Duration: 90 minutes    Location: Outdoors

Combat

Combative arts to participate in and enjoy!

Boffer Weapons Fighting

Practice fighting with boffer weapons! Open to all! Will be happening all throughout the day.

Start Time: Fri 10:00 AM    Duration: 3 hours    Location: Outdoors

Gun Safety

You have to attend Gun Safety in order to participate in the firing range, in conjunction with filling out a Firearm responsibility form, this is for your safety and the safety of your fellow attendees.

Start Time: Fri 2:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tent 1

Archery

Archery practice and instruction. It will be available on Saturday as well

Start Time: Fri 5:00 PM    Duration: 150 minutes    Location: Outdoors

Archery

Archery practice and teaching. Will be available throughout the day to practice for tournament.

Start Time: Sat 10:00 AM    Duration: 1 hours    Location: Outdoors

Gun Safety

You have to attend Gun Safety in order to participate in the firing range, in conjunction with filling out a Firearm responsibility form, this is for your safety and the safety of your fellow attendees.

Start Time: Sat 1:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tent 2

Thrown Weapons

Axe and knife throwing at wooden targets. Come learn and play.

Start Time: Sat 2:00 PM    Duration: 2 hours    Location: Outdoors

Boffer Weapons Fighting

Get introduced to fighting with boffer weapons! Open to all!

Start Time: Sat 5:00 PM    Duration: 90 minutes    Location: Outdoors

Gun Range (Offsite)

You have to attend the Gun Safety course in order to participate in the firing range, in conjunction with filling out a Firearm responsibility form, this is for your safety and the safety of your fellow attendees. Everyone will be gathering at Tent two to head out to the range.

Start Time: Sun 8:00 AM    Duration: 4 hours    Location: Outdoors

Archery Tournament

Archery tournament! Come join in the fun!

Start Time: Sun 1:00 PM    Duration: 90 minutes    Location: Outdoors

Thrown Weapons

Thrown weapons to relax after a hard day doing teardown. We'll start this after all the work needed for the day is finished.

Start Time: Mon 5:00 PM    Duration: 2 hours    Location: Outdoors

Fursuit

Fursuit and related events

More Fun in Fursuiting

There are many ways to continue to enjoy fursuiting. Many fursuiters burn out after a short time. this is how to keep the magic of fursuiting going so it can stay fun for you!

Start Time: Fri 6:30 PM    Duration: 1 hours    Location: Tent 2

Night Time Fursuit Parade!

Bring your votives and flashlights to the front of the GoH cabin for a night time fursuit parade! We will have a moment of silence for all our lost friends and family over the past years, then begin our fursuit parade with merriment and joy to celebrate their lives! WE will do one lap around the circle then make our way to the tabernacle at the end for group pictures!

Start Time: Fri 8:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Outdoors

Fursuit Games

Join Karasaz by the volleyball net for some Fursuiting Shenanigans! Should the weather isinclimate, meet at the tabernacle.

Start Time: Sun 6:30 PM    Duration: 1 hours    Location: Outdoors

Art

Art-Track Related Events

Air brush Art

Start Time: Thu 6:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tent 1

Artist's Lounge

Bring your sketchbook and hang out and draw, share ideas along with what you're working on, or just come and join in and relax!

Start Time: Fri 10:00 AM    Duration: 12 hours    Location: Dining Hall

Air Brush Art

Come learn form Nash the art of air brush art!

Start Time: Fri 10:00 PM    Duration: 2 hours    Location: Tent 2

Artist's Lounge

Bring your sketchbook and hang out and draw, share ideas along with what you're working on, or just come and join in and relax! Please note that the Mess hall will shut down at 5:00pm to prep for and have the GoH meal, then reopen afterwards.

Start Time: Sat 10:00 AM    Duration: 7 hours    Location: Dining Hall

artist's Lounge

Come and join the fun! Sit down, sketch, and enjoy the companionship of others.

Start Time: Sat 8:30 PM    Duration: 4 hours    Location: Dining Hall

Artist's Lounge

Bring your sketchbook and hang out and draw, share ideas along with what you're working on, or just come and join in and relax!

Start Time: Sun 10:00 AM    Duration: 12 hours    Location: Dining Hall

Spirtuality

Spirituality events.

Writing Track

Writing Track

Panels

General interest panels not fitting other categories.

The Battle Against Depression

Everyone at some point battles depression. What has worked for some may also work for others. come discuss the challenges of depression and how we get through it. This is a round table for others to contribute to.

Start Time: Thu 6:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tent 2

GOH Meet and Greet

Meet the Guests of Honor for Wild Nights!

Start Time: Fri 4:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tabernacle

Furry Retreat Meet and Greet

Have you heard about Wild night’s little sister event, Furry Retreat? Well, now is your chance! Come and join for some laughs and learn about what goes on there, how to get involved, and when to save the date for a weekend of rest and relaxation with friends.

Start Time: Sat 1:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tent 1

Beer tasting 101

A panel for fans of beer, and those curious about it. Come and learn about what goes into making beer, what effects the flavor, what hopsh means, and see if you can pick up on the subtle flavors of the drinks. All are welcome, must be over 21 to partake.

Start Time: Sat 9:30 PM    Duration: 1 hours    Location: Tent 1

It's a solar Panel

Come learn about solar panels and how to make them.

Start Time: Sun 2:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tent 2

Accessibility at Conventions

Come discuss the hazards and wonders of disability access at various conventions. Discuss how to make gaining access to assistsance easier to all.

Start Time: Sun 2:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tent 1

Workshops

Workshops -- come join in and make things. Check the event description for any costs.

Jewelry Making

- learn how to wire wrap crystals into fun pieces of jewelry.

Start Time: Fri 1:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tent 1

Soap Making 101

This is a basic class on soap making, from supplies need to start to tips and tricks to keep the process from failing. Each person in attendance will receive a few guides, a 2oz bar of soap and references to make you a successful soap maker.

Start Time: Sat 12:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tent 1

Leather Workshop

This is a free and paid for event. Those who have paid will be given more material to build more interesting. Those who haven't will have the opportunity to learn about leather working.

Start Time: Sat 1:00 PM    Duration: 4 hours    Location: Tent 3

Your Work in Print

Are you an artist or writer? Someone who wants to see their work printed? If so, learn what you need to do. We print con books, novels, and other printed media. We can help you with questions you might have and steer you in the right direction!

Start Time: Sat 2:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tent 1

Cookies!!! & Baking them!

Learn how to make The magical cookies.

Start Time: Sun 10:30 AM    Duration: 1 hours    Location: Tent 1

Clothes Swap

Bring your older and slightly used clothes and trade with other furries to freshen up you old wardrobe.

Start Time: Sun 2:00 PM    Duration: 2 hours    Location: Tent 3

Setup

Setup and teardown for events and convention.

Registration Setup

Setup for registration and concessions.

Start Time: Thu 4:00 PM    Duration: 150 minutes    Location: Registration

A/V Setup

Setup of the A/V system, lighting and sound. Volunteers needed!

Start Time: Thu 4:00 PM    Duration: 4 hours    Location: Tabernacle

Tent Setup

Setup of the Tent. All help appreciated!

Start Time: Thu 4:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tent 1

Tent Setup

Setup of the tent. All help appreciated!

Start Time: Thu 5:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tent 2

Tent Setup

Setup of the Tent. All Help Appreciated.

Start Time: Thu 6:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tent 3

Registration Closed

Reg Closed for Lunch

Start Time: Fri 12:00 PM    Duration: 90 minutes    Location: Registration

Opening Setup

Setup for Opening Ceremonies.

Start Time: Fri 2:00 PM    Duration: 30 minutes    Location: Tabernacle

Registration Closed

Start Time: Fri 2:30 PM    Duration: 90 minutes    Location: Registration

Archery Setup

Setup of the archery net and hay bales as targets.

Start Time: Fri 4:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Outdoors

Registration Closed

Reg is Closed for the night please come back in the Morning

Start Time: Fri 7:00 PM    Duration: 7 hours    Location: Registration

Dance Setup

Setup for the dances.

Start Time: Fri 8:00 PM    Duration: 30 minutes    Location: Tabernacle

Registration Closed

Our staff needs lunch too!

Start Time: Sat 12:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Registration

GOH Meal Setup

Setup for the GOH Meal. The Dining Hall will be unavailable for artists during this time.

Start Time: Sat 5:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Dining Hall

Registration Closed

Start Time: Sat 6:00 PM    Duration: 8 hours    Location: Registration

Dance Setup

Setup of the Tabernacle for the dances.

Start Time: Sat 9:30 PM    Duration: 30 minutes    Location: Tabernacle

Registration Closed

Start Time: Sun 12:00 PM    Duration: 12 hours    Location: Registration

Drama Show Setup

Start Time: Sun 2:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tabernacle

Tent Teardown

Teardown and packing of Tent 3.

Start Time: Sun 5:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Tent 3

Archery Teardown

Teardown of the archery field. Volunteers Needed for teardown of the archery net and moving haybales.

Start Time: Sun 6:30 PM    Duration: 1 hours    Location: Outdoors

Registration Teardown

Start Time: Mon 9:00 AM    Duration: 5 hours    Location: Registration

A/V Teardown

Teardown of the A/V rig and loading into the truck. Anyone who can stay and help is appreciated!

Start Time: Mon 9:00 AM    Duration: 5 hours    Location: Tabernacle

Tent Teardown

Teardown and packing of the tent.

Start Time: Mon 10:00 AM    Duration: 1 hours    Location: Tent 1

Kitchen Cleanup/ Teardown

Kitchen teardown/cleanup. We will leave enough equipment handy to feed those who stay.

Start Time: Mon 11:00 AM    Duration: 3 hours    Location: Dining Hall

Tent Teardown

Teardown and packing of Tent 2

Start Time: Mon 11:00 AM    Duration: 1 hours    Location: Tent 2

Campfire Cleanup

Extinguish the campfire and clean up the site.

Start Time: Mon 1:00 PM    Duration: 1 hours    Location: Outdoors

Kitchen Cleanup/ Teardown

Continue cleanup/packing of kitchen, leaving what's needed to do final prep.

Start Time: Mon 3:00 PM    Duration: 4 hours    Location: Dining Hall

Kitchen Cleanup/ Teardown

Final cleanup/packing of the kitchen.

Start Time: Tue 10:00 AM    Duration: 2 hours    Location: Dining Hall

Campsite Cleanup

Final Cleanup of the Campsite. Check all the cabins to ensure they are cleaned out. Clean up the bathrooms and ensure everything is ready for the ranger's inspection.

Start Time: Tue 10:00 AM    Duration: 2 hours    Location: Outdoors